AKTUELNO

Klub “Bluz i Pivo” u Cetinjskoj ulici je već godinama oaza bluz muzike, a od 25. do 27. avgusta će postati stecište ljubitelja džeza, jer će po prvi put biti održan festival Bluz i Pivo Jazz Fest.

Svake večeri će biti održano po tri koncerta, a najbolji domaći džez muzičari će izvoditi autorsku muziku. U klubu “Bluz i Pivo” već dve godine se održavaju izuzetno posećeni jazz-jam sešni, pa je ideja za džez festival nastala kao logičan korak dalje.

“Domaća džez scena je nepravedno zapostavljena i izuzeta sa mnogih domaćih džez festivala, zato nam je potreban novi festival koji će negovati upravo domaće autore. Cilj festivala Bluz i Pivo Jazz Fest je da okupi najeminentnije domaće autorske džez sastave i stvaraoce i da njihov rad prezentuje široj javnosti. Potrebu za promocijom domaće džez muzike prepoznao je i SOKOJ i podržao ovaj festival.” izjavio je Dragan Ćalina, jedan od organizatora.

Foto: Promo

Festival će 25. avgusta otvoriti Dragan Milovanović sekstet koji će koncertno izvoditi autorske numere posvećene umetnicima XX veka, potom će nastupiti trio pijaniste Veljka Vujčića, a prvo veče će zatvoriti kvintet Belgrade Funk Combo saksofoniste Ljubiše Paunića.

Foto: Promo

Četvrtak 26. avgust je rezervisan za najcenjenije muzičare mlade generacije i tada će nastupiti Gorica Šutić sa svojim bendom The Grooveheadz, sastav Schime koji predvode saksofonista Luka Ignjatović i bubnjar Predrag Peđa Milutinović, kao i kvartet Ivana Radivojevića, najetabliranijeg mladog džez trubača u Srbiji.

Foto: Promo

Foto: Promo

Poslednje veče festivala publiku očekuje poseban užitak koji će prirediti Luka Malko Trio, kvartet pijaniste Dragana Ćaline koji je objavio inventivan debitantski album “Circle”, a festival će zatvoriti džez kantautorka Ivana Vukmirović sa svojim sastavom Manivi.

Foto: Promo

Svako veče koncerti počinju u 18 časova, a karte se mogu kupiti u klubu “Bluz i Pivo”, Cetinjska 15, po ceni od 800 dinara po večeri. Takođe u prodaji će biti jedinstvena ulaznica za sve tri večeri festivala po ceni od 2.000 dinara.

#Cetinjska

#Džez festival