AKTUELNO

Trivun Ivković, nekadašnji upravnik Kaznenopopravnog zavoda Sremska Mitrovica, otkrio je kako je Željko Ražnatović Arkan imao tajno ime.

Reč je o nadimku "Rudar", a Ivković je rekao i kako se sam Ražnatović iznenadio kada ga je tako nazvao jednom prilikom. Ivković je rekao i kako su Ražnatovića već sa 12 godina tražili, kako bi ga "uzeli pod svoje".

Upoznao sam ga u Hajatu gde je bio sa pokojnim Begom Vujičićem. Mi smo razmenili vizit karte i on je rekao da će posetiti zatvor u Sremskoj Mitrovici gde sam bio upravnik. Dolaze jedan dan on i Bego, tad je došao da poseti jednog svog vojnika Mačijara, obišao je i svog kuma Mileta Jerkovića. Takođe je obišao i Hazaraja iz UČK, predstavio se i rekao da je došao da ga obiđe i donese poklon. Još je dodao kako se nada da bi ovaj isto tako njega posetio da je on završio u njihovom zatvoru. Tu smo se islikali, on je rekao da posetim ja njega kad budem u Beogradu. Kad sam došao kod njega kući, rekao sam: ”Rudar, doneo sam ti slike.” On me pogleda iznenađeno i pita: znate?” Ja kažem: ”Znam...” Jer meni je načelnik Savezne UDBE za terorizam ispričao sve o Željku i njegovom ocu - rekao je Ivković i dodao:

Foto: E-Stock/Đenka

Željka su još sa 12 godina tražili da ga uzmu pod svoje, jer je mali bio opasan. Kad je odrastao, dobijao je zadatke, radio je te zadatke, dobije pištolj, odradi posao, vrati se ovde, vrati pištolj i tako. Kada je za jedan posao dobio 300.000 dolara, kupio je dobra skupa kola i napravio prekršaj. Inspektori su mu došli u kuću i on ih je upucao. Nakon toga ga zatvore u CZ. On je bio neki visoki oficir u DB-u, u Saveznoj UDBI. Onda su ovi iz Savezne UDBE objašnjavali da je on njihov čovek, a on je ta dva dana proveo u upravnikovoj kancelariji. Kad se to usaglasilo, on je pušten. Ja sam znao za to njegovo tajno ime ”Rudar", to niko od ovih njegovih nije znao. Čak ni Bego ni Ulemek, koji su sa njim bili stalno - istakao je Ivković.