AKTUELNO

Postoji sumnja da žena uopšte nije ni bila trudna!

Južnoafrikanka Gosiame Tamara Sitole koja je tvrdila da je rodila 10 beba, primljena je na psihijatriju u Johanezburgu zbog spekulacija da takvog čudesnog porađaja uopšte nije ni bilo.

Podsetimo, celim svetom se pronela vest o rođenju desetorki, u kojoj se tvrdilo da su "Sitole i njen partner Teboga Tsotets bili potpuno šokirani nakon što je ultrazvukom uočeno osam beba, a nakon porođaja je iznenađenje bilo još veće jer su zapravo dobili deset".

- Dobili smo sedam dečaka i tri devojčice, srećan sam, emotivan, ne mogu mnogo da pričam - izjavio je tada ponosni otac. Međutim, sada postoji sumnja da žena uopšte nije ni bila trudna, navodi Njujork post.

- Lekarski pregled je pokazao da nije bilo trudnoće. Takođe se vidi da nema ožiljaka koji bi potvrdili da je bilo carskog reza - rekao je izvor za lokalni medij Aj vitnes njuz.

Advokat Refiloe Mokoena kaže da Sitole tvrdi da je drže protiv njene volje u bolnici.

- Nije želela da ide u bolnicu na psihijatrijski pregled jer smatra da je zdravog uma. Naložila mi je potom da je pratim do tamo. Rekli su mi da je sada u njihovoj nadležnosti i nije dozvoljeno advokatima i timu psihologa, koje je ona tražila, da ulaze unutra - poručio je advokat.

U međuvremenu, čak je i navodni otac dece Teboga Tsotetsi posumnjao u priču.

- Više puta je pokušao da je poseti i vidi decu, ali nije otkrila gde se nalazi i u kom stanju su deca. Porodica je zaključila da dece nema, ukoliko se drugačije ne dokaže, i želimo da se izvinimo zbog neprijatnosti - navela je porodica nesuđenog oca.

Lokalne vlasti takođe su saopštile da nema zapisa da je u nekoj bolnici izvršen takav porođaj.

Sa druge strane, Gosiamina porodica i dalje tvrdi da se ona porodila, čime je oborila rekord Halime Cise iz Malija koja je u maju rodila devet beba.

Ipak, Halima Cise sa svojim devetorkama ostaje rekorderka, a neverovatan slučaj iz Južne Afrike odlazi u rubriku "bizarno".

#Trudnoća