AKTUELNO

Kanađanka Sintija Louen odustala je od karijere u medicini kako bi postala domaćica.

Jedna je od mnogih žena koje su se pridružile pokretu tradicionalnih žena čije pripadnice ostaju kod kuće i bave se kućnim poslovima. Bivša Misica i nesuđena doktorka pokrenula je kanal te je u videima objasnila da se oseća bolje otkako je posvećena održavanju doma.

"Pre nekoliko godina bila sam zaista frustrirana svojim životom. Nisam zapravo imala potrebu da budem šefica, osećala sam poziv da postanem supruga i domaćica, iako je trebalo da budem doktorka", izjavila je jednom prilikom.

"Moj suprug je onaj koji hrani porodicu, a ja sam zadužena za dom. Rad u kući i oko nje donosi mi puno više zadovoljstva nego bilo koji drugi posao koji sam obavljala. Dopustila sam mužu da nas vodi, što mi je jako teško jer sam inače tvrdoglava osoba. On se sada oseća vredno i cenjeno", dodala je.

Sintija svako jutro ide u teretanu i šeta njihovog psa. Nakon toga nanese šminku na lice i sredi se za čišćenje kuće. Kada završi s pripremom ručka, odmah se baca na večeru.

Na svom Instagramu otvoreno progovara o svom tradicionalnom životnom stilu, a žali se kako u medijima nisu dovoljno zastupljene žene poput nje.

"Već nekoliko decenija preplavljene smo porukama koje prikazuju očajne i jadne domaćice. Prikazuje nam se slika žene kojoj je obično potrebna određena količina vina kako bi se nosila s nedaćama porodičnog života ili pak one kojoj nije omogućeno da na neki način dosegne svoj puni potencijal. Iako nam je rečeno da utehu pronađemo u činjenici da imamo slobodu izbora, prevladava osećaj podcenjivanja", objasnila je.