AKTUELNO

Jedno nedavno sprovedeno istraživanje otkrilo je neočekivanu karakteristiku inteligencije…

Naučnici konstantno dolaze sa različitim teorijama. I to je potpuno okej. Ali poslednja nas je, malo je reći, zaista iznenadila. U stvari, možda bi trebalo da je uzmete sa rezervom, iako priče na tu temu nisu novijeg datuma.

Naime, istraživači Univerziteta u Roučesteru otkrili su u studiji (koja je proučavala različite tipove ponašanja) da postoji jedna stvar koju inteligentne žene posebno često rade. I ne odgovara baš dobrom vaspitanju.

Koji je znak natprosečne inteligencije kod žena?

S vremena na vreme u napadu besa ispalite "rafale" sočnih psovki? E pa čestitamo! Po mišljenju naučnika, tada pripadate natprosečno inteligentnom delu ženske populacije. Naime, istraživanje je pokazalo da su inteligentne žene sklonije da psuju i govore jednostavne reči od onih koje imaju niži IQ.

Psovanje je takođe dobro za dobru liniju i formu

Druga studija je pokazala da psovanje može poboljšati, verovali ili ne, oblik tela. Između ostalog, može povećati izdržljivost. Natprosečno inteligentni ljudi imaju ovih 7 karakteristika. U suprotnom, postoje neke druge pretpostavke zasnovane na naučnim istraživanjima. Na primer, žene sa velikim zadnjicama su inteligentnije - barem tako tvrde američki istraživači Univerziteta u Pitsburgu i Univerziteta u Kaliforniji.

Za potrebe istraživanja ispitane su kognitivne sposobnosti oko 16.000 žena - odnosno percepcija, pažnja, pamćenje, učenje i rešavanje problema, kreativnost, planiranje i orijentacija.

Dakle dame, po mišljenju naučnika - što više psujemo, to smo inteligentnije, samo, ipak vam savetujemo da baš i ne preterujete sa time. Nauka je nauka, ali bonton ipak mora da postoji.

#psovke