AKTUELNO

Princeza Beatris trudna je prvi put, sa oduševljenjem javljaju svi britanski mediji.

Unuka kraljice Elizabete i njen suprug Eduardo Mapeli presrećni su što će se u ovoj godini ostvariti u najlepšoj životnoj ulozi. Kako se navodi na zvaničnoj stranici kraljevske porodice beba stiže na jesen.

Vest da će ponovo postati prabaka, Elizabetu je oduševila, pa se posle svih ružnih događaja koji su pogodini britanski dvor, konačno vraća osmeh na njeno lice.

Foto: Tanjug AP/Ben Stansall

Princeza Beatris u julu prošle godine udala se u tajnosti, bez ikakve pompe, prisustva medija i zvanica. Nije tako zamišljala najlepši dan u svom životu, ali epidemija korone joj je pokvarila planove. Par je pred porodicom i prijateljima trebalo da se venča 29. maja u kapelici Sv. Džejmsa, ali zbog epidemioloških mera koje su tada bile na snazi to se nije dogodilo i mladenci su odlučili da odlože venčanje. Ceremonija je održana u prelepom dvorcu Vindsor, a mlada je blistala u venčanici koja je nosila posebnu priču.

Foto: Tanjug AP/Toby Melville

Naime, radi se o jednoj od vintidž balskih haljina iz kolekcije kraljice Elizabete koju je kreirao Norman Hartnel. Na glavi je imala tijaru kraljice Meri, koju je kraljica Elizabeta nosila na svom venčanju. Divna haljina je inače izrađena od tafta Peau De Soie, u nijanasama slonovače, presvučena satenom u istoj boji, sa rukavima urađenim od organza svile. Venčanica je bila ukrašena i vezom kroz koji su utkani dijamanti, kao i sa geometrijskom šarom kojom je ukrašen korset.

Kako se tada navelo i izjavi za medije koju je dala Bakingemska palata, haljina je remodelovana posebno prema merama princeze Beatris. Sve prepravke je uradila lična krojačica kraljice Elizabete Anđela Keli i njen stilista Stjuart Parvin.