AKTUELNO

Glumica Slavica Radulović (57), dugogodišnja članica ansambla Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu, preminula je 24. aprila u Novom Sadu, saopštio je taj teatar.

Slavica Radulović rođena je u Kumanu kod Novog Bečeja 1964. godine. Diplomirala je glumu 1987. na Akademiji dramskih umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Petra Banićevića.

Prvi stalni glumački angažman imala je u pozorištu „Marin Držić“ u Dubrovniku, potom u Narodnom pozorištu u Nišu, a od 1990. godine je članica ansambla Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu.

Na sceni kragujevačkog teatra odigrala je više od 30 uloga. Debitovala je u predstavi „1968“, a među najznačajnije i najzapaženije ubrajaju se uloge Juce u predstavi „Kir Janja“, Regane u „Kralju Liru“, Lepe Kate u „Ružičnjaku“…

Radulovićeva je i režirala i na scenu kragujevačkog teatra postavila je predstave „Guska na mesecu“ Stevana Pešića i monodramu „Dezmond“ Džona Mortimera.

Za svoj rad višestruko je nagrađivana, između ostalog na Pozorišnim susretima „Joakim Vujić“ a ponela je i godišnju nagradu Knjaževsko-srpskog teatra.

Na poziv Predsednika države Litvanije i Svetskog udruženja esperantista iz Roterdama, kao jedini predstavnik svoje zemlje na Svetskom kongresu esperantista u Vilnjusu u Litvaniji 2005. godine odigrala je predstavu „Kako ubiti svoju suprugu“ na esperantu.

Igrala je i na televiziji, ostvarivši role u serijama "Srećni ljudi", "Selo gori a baba se češlja"...