AKTUELNO

Za razliku od prethodnih koncerata, ovo je prvi put da ovaj bend nastupa leti i pod vedrim nebom u Beogradu.

Čuveni francuski bosa-nova sastav "Nouvelle Vague" će, u okviru svetske turneje na kojoj promoviše novi album "I Could Be Happy", nastupiti i u Beogradu, u subotu, 24. juna, na atrijumu ispred Muzeja Jugoslavije, a sve u organizaciji mlade produkcijske kuće "Muzička Cool Tura".

Foto: Rod Maurice

Za razliku od njihovih prethodnih koncerata, ovo će biti ptvi put da "Nouvelle Vague" u Beogradu nastupa leti i to pod vedrim nebom, a lokacija koncerta smatra se jednom od najlepših u glavnom gradu.

Foto: Rod Maurice

Atrijum ispred Muzeja Jugoslavije Beograđanima je poznat po predivnoj fontani, na čijem centru se nalazi upravo koncertna bina okružena vodoskocima. Kako je atrijum okružen živopisnim ambijentom dedinjske šume i autentičnim zdanjem Muzeja Jugoslavije, ovaj koncertni prostor oduševiće sve one koji nisu imali priliku da prisustvuju malobrojnim programima koji su se ovde događali, pre nego što je ova lokacijaa nepravedno i potpuno neobjašnjivo zaboravljena.

Foto: Rod Maurice

Olivije Libo i Mark Kolin idejni tvorci sastava "Nouvelle Vague", pozabavili su se upravo pank, post-pank, novotalasnim i post-novotalasnim periodom u muzici. Po mnogima jedan od najinspirisanijih perioda rokenrol istorije ikada, tako je zaplesao u novom, bosa-nova ritmu.

Koncert grupe "Nouvelle Vague" biće uvršćen u zvanični program projekta Muzeja Jugoslavije, pod nazivom "Leto u Muzeju", u okviru kojeg će se u toku leta događati i mnogi drugi programi sa ciljem ponovne popularizacije ove lokacije.

Foto: Rod Maurice

"Muzička Cook Tura" sa izuzetnim zadovoljstvom najavljuje "Irie FM" kao domaću podršku francuskom bendu "Nouvelle Vague".

Sasatav "Irie FM" pomirio je ukuse i od bazično rege sastava, prerastao u regionalni krosover fenomen i neuobičajenu pojavu na rokenrol sceni.

Foto: Facebook

Harizmatični frontmen Vukašin Marković kalio je svoj zanat u mnogim beogradskim bendovima, kao trombonista i prateći vokal, da bi kroz "Irie FM" uspeo konačno da artikuliše svoju svestranost i demonstrira apsolutnu autorsku superiornost.

Presudnu ulogu odigrala je pesma "Kliziš", koja je instant osvojila sve i uspela da još jednom dokaže da za dobru pesmu ne postoje granice.

Foto: Printscreen Facebook

Tu tezu ovih dana grupa "Irie FM" potvrđuje novim singlom i još jednim fantastičnim video spotom za numeru "Putevi". Futuristička elektro-pop saga, utemeljena u zvuku osamdesetih godina prošlog veka, i dalje pulsira pritajenim, zamaskiranim, osveženim i osavremenjenim rege zvukom, od kog Vukašin i ekipa ne žele da pobegnu, već ga jasno pozicioniraju ovde i sada.

Nakon rasprodatog prvog i drugog kontigenta karata po promotivnoj ceni, karte možete kupiti po redovnoj ceni od 1.890 dinara na svim mestima Eventima.

Prvi projekat nove produkcijske kuće!

"Muzička Cool Tura" je mlada produkcijska kuća koja pokreće istoimeni serijal događaja namenjenih publici sa istančanim muzičkim ukusom i ozbiljnim očekivanjima kada su u pitanju produkcijski standardi u ukupan koncertni doživljaj. Organizatori ambiciozno najavljuju da će njihov prvenac biti ubedljivo najlepši koncert benda "Nouvelle Vague" održan u Beogradu, a možda čak i na celoj turneji.

Autor: Pink.rs

#Beograd

#Irie FM

#Muzej istorije Jugoslavije

#Nouvelle Vague

#Vukašin Maković

#koncert

'