AKTUELNO

Svakakvi prizori se mogu videti u supermarketima, ali ne i gušteri od skoro 2 metra koji su počeli da se penju po rafovima u jednoj radnji u tajlandskom Nakon Patomu.

Verali su se po policama tražeći hranu, a kupci nisi bili nimalo oduševljeni, počeli su čak i da viču od straha i neverice.

Narumpa Tangsin, koji je snimio neverovatan prizor, kaže da nije smeo da se približi reptilima jer mogu biti opasni ako se naljute.

"Svratio sam nakratko da kupim nešto za jelo kada sam video ogromnog guštera varana, hteo sam da uzmem piće, ali je reptil stajao preblizu. Oni su opasni, naročito ako su ljuti, tako da sam ostao pozadi. Izgleda da marketi imaju sve, čak i za guštere", rekao je.

Osoblje i mušterije su se sakrili iza kase dok su životinje pustošile artikle i oborile nekoliko kartona mleka.

Prodavac je pozvao policiju koja je stigla sa stručnjacima koji su uhvatili reptile.

Veruje se da su u market ušli u potrazi za hranom jer na Tajlandu već nekoliko meseci vlada suvo vreme sa vrlo malo kiše, prenosi Miror.

Azijski varani žive u kanalima i močvarama blizu velikih gradova na Tajlandu gde se hrane ribom, žabama, zmijama, ali i ostacima hrane koje ostavljaju ljudi.

Ukoliko osete da su ugroženi, mogu biti veoma agresivni, a njihov ugriz može sadržati bakterije koje su opasne po ljude.

#Tajland

#gušter

#supermarketi