AKTUELNO

Svakog dana, od 10.00 do 22.00, možete pogledati izložbu "Milutin Milanković – život i delo" i upoznati se sa njegovim doprinosima nauci i vrhunskim otkrićima.

Na drugom spratu Aviv parka Zvezdara od 5. do 13. novembra održava se manifestacija Dani Milutina Milankovića.

Pored izložbe, biće održane i projekcije dokumentarno-igranog filma pod nazivom "Od armiranog betona, do Kanona osunčavanja" - u utorak, 8. novembra od 12.00 i u subotu, 12. novembra od 19.00. Kroz film ćete se upoznati sa manje poznatim detaljima iz biografije Milutina Milankovića, kao i sa nekim njegovim zapažanjima, razmišljanjima, idejama i anegdotama iz života.

Na radionicama će deca kroz igru i eksperimente naučiti osnovne stvari iz fizike, astronomije, meteorologije, zakone prirode, ali će uz pomoć animatora i predavača saznati i ko je bio Milutin Milanković i šta je sve uradio, otkrio i ostavio našem svetu iza sebe.

Manifestacija Dani Milutina Milankovića na Zvezdari organizuje se uz pomoć i doprinos članova Udruženja „Milutin Milanković“ iz Beograda, koji imaju cilj da javnosti, a posebno deci, prikažu ko je bio Milanković i da vredno rade na popularizaciji njegovog lika i dela.

S. P.

'