AKTUELNO

Svetski mediji već duže vreme pišu o intervjuu koji su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa dali čuvenoj Opri. Popularnost ovog para u Velikoj Britaniji je poprilično opala, a britanski mediji gotovo svakodnevno donose nove detalje iz života Megan Markl u palati kojima žele da dokažu da je dobar deo onog što je rekla kod Opre laž.

Sada su se pojavile tvrdnje da je Megan iskoristila intervju kod Opre Vinfri da započne svoju političku karijeru u SAD-u.

Daily Mail je objavio tekst u kom piše da je Megan intervjuom počela da ostvaruje svoju ideju da jednog dana postane predsednica SAD-a.Neimenovani laburista iz vlade Tonija Blera je rekao kako iz Vašingtona ima informacije da se vojvotkinja povezala s demokratima u SAD-u i da je intervju kod Opre bio prvi korak prema predsedničkoj kampanji. Portparol para je odbio da komentariše takve navode.

Navodno, Megan u ranoj mladosti nije skrivala maštariju da jednog dana postane prva američka predsednica. Navodno je nakon veridbe za britanskog princa odbila da se odrekne američkog državljanstva upravo zato da bi jednog dana mogla da se bavi politikom. Vojvotkinju je jako frustriralo što joj je kao članu kraljevske porodice bilo zabranjeno da iznosi političke stavove.

Suptilno ih je iznela čim je napustila dužnosti. Prošle godine ona i princ Hari su se obratili Amerikancima pred predsedničke izbore i pozvali ih da ne pristaju na govor mržnje, što su mnogi protumačili kao podršku Bajdenu.

Iako nije službeno potvrdila, nagađalo se da je vojvotkinja prošle godine glasala na izborima i to za Bajdena, iako je to članovima kraljevske porodice strogo zabranjeno.

#megan markl