AKTUELNO

Namera filma ' Dara iz Jasenovca' koji je snić premijerno prkazan imao je samo jendo - pokazati, pre svega svetu, zlo zvano Jasenovac. Tema je neiscrpna i potrebna je pričati o tome, kažu sagovornici za TV Pink

-Film je inzvanredan, i ovim glumicima što su glumili Ustaše i koljače dobro su savladali. Tema Jasenovca je neiscrpna, i ne može sa jednim filmom – kaže za Novo jutro TV Pink predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) dr Vojislav Šešelj.

-Ovde je aspekt pokušaja sapašavanja dece iz Jasenovcu, tu je predstavljena i Dijana Budisavljević koja je dosta dece spasila, oko 15.000, ali je preko 20.000 dece ubijeno u Jasenovcu. Verovatno te najteže scene nisu zaokupile pažnju režiseca, verovatno nije hteo da predstavi sve što se tamo dešavalo – objašnjava Šešelj.

Kako kaže, u NDH su pokušali da ih „prevaspitaju“ da „promene strane“.

Narodni poslanik Vladimir Marinković kaže za TV Pink da je se priča o Jasenovcu prožima dalje, ima je i u bližoj istoriji, i da je ovo samo početak priče o stradanju Srba.

-U filmu se dobro prikazala dokrtrina Antea Pavelića i NDH, i cilj da se maldi Srbij pokalotiče, a neki ubiju i protraju. Sve su oni to na neki način ponovili devedesetih, ne u tom kapacitetu, ali ne smemo da zaboravimo i Oluju – kazao je Marinković.

#Dara iz Jasenovca