AKTUELNO

Čuvena glumica Mira Furlan umrla je nakon teške bolesti u Americi.

Bila je jedna od glumica o čijem se životu prethodnih decenija i te kako pisalo i pričalo, nikada nije krila da je odlazak sa ovih prostora videla kao jedino rešenje tokom nemira koji su zahvatili region. Bila je među najlepšim ženama bivše Juge i po svaku cenu nije želela da odustane od muškarca koji joj je zauvek osvojio srce.

Mira Furlan rođena je u Zagrebu. U karijeri ima brojne zapažene uloge poput onih u filmovima: "Otac na službenom putu", "Lepota poroka", "Kiklop"... Davne 1986. godine Mira je upoznala srpskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu. 

Foto: TV Pink Printscreen

Pošto je zbog ljubavi živela na relaciji Beograd – Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom. Često je posećivala psihijatra, zbog čega je takođe bila izložena osudama javnosti. Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom pozorištu, oduzet joj je i stan koji je nasledila od bake, a dnevno je dobijala oko 50 pretnji smrću.

Zbog svega sa čim su se suočili, Mira i Goran su 1991. godine bili primorani da se odsele u Beograd, odakle su otišli u SAD. Prilikom ove emigracije, navodili su mediji, pomogla joj je pokojna Milena Dravić.

Kada su stigli u SAD su radili sve da prežive. Goran je radio kao dostavljač, asistent montaže i montažer, a Mira kao konobarica, prodavačica i kao prevodilac. Zakeli su se na večnu ljubav i dobili su sina kome su dali ime Marko Lav.

U SAD-u je u Mira skoro počela da stvara karijeru, što joj je išlo od ruke. U početku je glumila u čak 110 epizoda naučno fantastične serije "Babylon 5" u periodu od 1994. do 1998.

#Goran Gajić

#Mira Furlan