AKTUELNO

Izložba otvorena za posetioce od 21.01. do 11.02.

Izložba umetnika Slobodana Radosavljevića – pripadnika realizma uz primese neosimbolizma – koja nosi naziv „Jedan čovek“ biće otvorena od sutra, 21. januara u galeriji „Lucida“ u Čika Ljubinoj 11. U umetničkim delima Slobodana Radosavljevića moći ćete da uživate do 11. februara do kad je izložba „Jedan čovek“ otvorena.

Foto: Promo

Ovo nije prva Slobodanova izložba, a o njegovom talentu i stvaralaštvu govorio je i Dejan Đorić, jedan od najistaknutijih likovnih kritičara i esejista u Srbiji. 

Da bismo razumeli pregnuće i domet ovog umetnika treba da imamo širu sliku o savremenoj srpskoj i svetskoj sceni. Radosavljević je pre svega realista, a realizam je jedna od dve glavne stilske formacije srpskog slikarstva - piše Dejan Đorić i dodaje:
Slobodan Radosavljević je pripadnik najmanje zastupljene forme realizma, one akademskog tipa, po uzoru na odličnike pretprošlog veka. Reč je o otmenom vidu te umetnosti, koji sjedinjuje mnoge elemente drugih smerova realizma. U slikarstvu ovog mladog stvaraoca, međutim, ima i izrazitih primesa simbolizma, tačnije, on je i predstavnik neosimbolizma, čime zalazi u drugu veliku oblast srpskog slikarstva, u iracionalno i fantastično.

Foto: Promo

Slobodan Radosavljević

Slobodan Radosavljević je rođen u Gruži 1986. godine. Trenutno živi i stvara u Vlasotincu, gradu na jugu Srbije. Interesovanje za crtanje i slikanje pokazivao je od ranog detinjstva. Završio je Srednju umetničku školu u Leskovcu, odsek tehničar grafike, dizajna i propagande. Učesnik je nekoliko likovnih kolonija u Parizu sa mnogobrojnim, svetski poznatim slikarima.

Foto: Promo

Pozivamo vas još jednom da u periodu od 21. januara do 11. februara posetite izložbu Slobodana Radosavljevića u galeriji “Lucida” u Čika Ljubinoj 11.

Autor: Pink.rs

#Izložba

#Jedan čovek

#Slobodan Radosavljević

#galerija Lucida

#izložba Jedan čovek