AKTUELNO

Bila, prošla, ne povratila se….to bi bio sažetak još malo pa gotove 2020. godine. Da, u praksi smo videli kako to izgleda kada imamo pred sobom sudbinsku godinu i šta to znači blokada i nemogućnost ostvarenja, koliki god da je trud i želja.

Događaje u 2020. nismo mogli da kontrolišemo, ali su na žalost oni imali potpunu kontrolu nad nama. No, godina na zalasku (da joj ime više ne pominjemo) uradila je tačno ono što je trebala da uradi i u suštini napravila uvod za 2021.

Godina u koju ulazimo jeste godina novog početka (ili bolje rečeno „razrade“ novog početka jer je suštinski promena pokrenuta u prethodnoj godini), ali nije zgoreg da se podsetite onog što su vas učili „svaki početak je težak“. A ovaj pogotovo, jer konjukcija Saturna i Jupitera u znaku Vodolije koja se dogodila u decembru 2020. obeležiće godinu koja je pred nama. Saturn kao vladar Vodolije, u svom je sedištu – njegova osnovna priroda je ograničavajuća, blokirajuća, sužavajuća. Jupiter u znaku Vodolije nema dostojanstvo a njegova osnovna priroda je da širi ono što zatekne – bilo to pozitivno ili negativno.

Prevod je – na globalnom ali i na ličnom nivou nastavlja se trend započet tokom 2020. Pravac koji ste „uhvatili“ pratiće vas i tokom godine u koju ulazimo. A ova godina predstavlja – staro protiv novog. Reforma protiv tradicije. Što više se držimo starih obrazaca funkcionisanja komplikovanije će nam biti. Što više pokušavamo da zadržimo postojeće stanje sa više prepreka ćemo se suočavati. A čak i ti novi počeci neće nam uspevati iz prvog već tek iz drugog pokušaja. Kao da će nas 2021. uporno terati da duplo više truda ulažemo u sve ono što želimo da ostvarimo, promenimo, pokrenemo.

Promene će se dogoditi na ekonomskom, finansijskom planu na globalnom nivou, neke stare (zastarele) organizacije i sistemi će se urušiti – što će se sve odraziti na nas. Zato je ovo godina « snalaženja » u smislu da će se mnogi od nas prešaltati na drugačije poslove i drugačiji način funkcionisanja. Informacione tehnologije će konstantno napredovati i širiti se.

Foto: Pixabay.com

Promene koje će postojati na svim nivoima neće biti lako prihvatiti. Zato je ovo i godina pobuna, unutrašnjih i spoljašnjih. Godina revolucija na ličnom i globalnom nivou. Što pre shvatimo da ono kakvi smo bili više nećemo nikada biti i da okolnosti koje su nam poznate sada počinju da se menjaju – lakše ćemo proći kroz ovu i nastupajuće godine.

Mars će nas zaobići sa svojim retrogradnim ciklusom a Venera će biti retrogradna, ali na kraju godine u decembru. Merkur je u februaru retrogradan u znaku Vodolije, u znaku Blizanaca u maju/junu, a u septembru/oktobru u znaku Vage. Jupiter i Saturn će imati svoje redovne godišnje cikluse retrogradnosti, kao i Uran, Neptun i Pluton.

Pomračenje Meseca je u znaku Strelca 26. maja, pomračenje Sunca u znaku Blizanaca 10. juna. 19. novembra imamo pomračenje Meseca u znaku Bika, a 4. decembra pomračenje Sunca u znaku Strelca. Pred nama je drugačija godina od one iz koje upravo izlazimo. Koliko je 2020. bila statična I blokirajuća, toliko će 2021. biti aktivna i pokretna, bez mira i smirivanja. Godina posle koje svet neće više biti mesto koje smo poznavali. Izlazimo iz godine težine, ulazimo u godinu promena. Neka nam je sa srećom!

#2021.

#Astro

#Prognoza