AKTUELNO

Deda Mraz će nositi masku i moći će da putuje širom sveta s potvrdom o kretanju, napisao je danas na Fejsbuku italijanski premijer Djuzepe Konte (Guiseppe Conte) u poruci deci zabrinutoj kako će se odvijati Božić.

"Deda Mraz mi je garantovao da već ima potvrdu o medjunarodnom putovanju. Može svuda da putuje i da deli poklone svoj deci u svetu", napisao je Konte odgovarajući na pitanje jednog petogodišnjeg Tomasa (Tomasso) koji je napisao pismo u kojem traži da "Babbo Natale" ne bude u karantinu.

Konte je dalje napisao da mu je Deda Mraz rekao da stalno koristi masku i da drži fizičko odstojanje kako bi zaštitio sebe i osobe sa kojim se sreće.Italijanski premijer je pozvao malog dečaka da ispod jelke pored toplog mleka i biskvita, stavi i bocu gela za dezinfekciju.

"Još treba da kažem da u tvom pismu Deda Mrazu nema potrebe da kažeš da si bio dobar jer sam mu to ja već rekao. Saznao sam i da od Deda Mraza želiš da tražiš da otera korona virus. Ne zaboravi da od njega tražiš i drugi poklon", naveo je Konte.

Italija, koja je u prvom talasu korona virusa bila najviše pogodjena u Evropi, već nekoliko nedelja se suočava s jakim drugim talasom epidemije, a nedavno je prešla prag od milion zaraženih.U toj zemlji su uvedene ograničavajuće mere, ali lekari i političari traže energičnije mere, čak i karantin.

#Deda mraz