AKTUELNO

Beogradska muzičarka Ana Ćurčin je godinama komponovala muziku za pozorište, film, video igre, reklame. Izbor muzičkih opusa predstavlja na svom prvom albumu primenjene muzike "Scene", koji je od danas dostupan na svim digitalnim striming platformama. Snimanje i produkciju ovog albuma pomogao je SOKOJ.

Na albumu "Scene" Ana peva na srpskom, engleskom, ruskom i španskom jeziku, svira gitaru i klavir, komponuje i producira i predstavlja se kao kompletna autorka muzike koja kombinuje žanrove i osećanja. Zastupljene su kompozicije koje je Ana Ćurčin komponovala za pozorišne predstave "Svedobro", "Kiri i Klodel" i "Ja često sanjam revoluciju", dokumentarne filmove "Zaveštanje" i "Las Distancias", video igru "Golfclub: Wasteland", serijal „Klavirsko nebo“, televizijske reklame, kao i kompozicije koje su nastale u sklopu saradnje sa Ansamblom „Kolo“.

Poseban kuriozitet vezan je za bandcamp izdanje, na kojem se nalaze dve bonus pesme: dva demo snimka pesama koje su nastale za predstavu "Crvena ljubav" A. Kolontaj u režiji Olge Dimitrijević i koje će izazvati veliku pažnju. Mastering albuma uradio je Goran Antović, a dizajn omota delo je mlade umetnice Ene Jevtić.

Foto: Promo

Najstarija pesma na "Scenama" nastala je 2013. godine i to je vinjeta "Dreams" - saradnja Ane i Nemanje Mosurovića, a najnovija je iz 2020, "Košuta" koju su Ana i flautistkinja Milena Jančurić komponovale za "Klavirsko nebo #3". Na albumu se nalaze i dva tradicionala, "Lastavice, lasto" - saradnja s Ansamblom „Kolo“ i prekrasna pesma "Oj, Savice" koju je Ana otpevala za dokumentarni film "Zaveštanje".

Retko se dešava da se umetnik potpuno "otkrije" pred svojom publikom, a "Scene" su upravo to - ulazak u intimni svet Ane Ćurčin, njene snove i inspiraciju. Pozivamo vas da nađete mesto za sebe i svoje snove u Aninim scenama.

#muzika