AKTUELNO

Tridesetosmogodišnjem lovcu D. P. iz Kupusine ostaće urezan jučerašnji događaj kada je tokom lova u kupusinskom ataru na njega naleteo jelen kapitalac i oduzeo mu pušku - rogovima.

Ovaj krajnje neobičan incident se dogodio u nedelju 18. oktobra tokom lova na sitnu divljač. Prema rečima očevidaca, grupa lovaca se kretala kroz polje kukuruza kada je na njihovog kolegu u punom trku naleto jelen kapitalac, težak 300 kilograma. Na svu sreću Kupusinac je u nameri da se zaštiti ispred sebe gurnuo pušku čiji se kaiš zapetljao u rogove.

- U pitanju su bili trenuci, da nije postavio pušku, sigurno bi nastradao, tvrde njegove kolege. Rezultat ove potpuno bezizlazne situacije na kraju je bio povoljan za obojicu. Živi i bez povreda, lovac i jelen će do kraja života pamtiti ovaj susret, jedan zbog gubitka lovačke puške, (Monte Karlo kalibra 16mm) a drugi jer je ovaj vredan trofej odneo na svojim rogovima.

Iz kupusinskog lovačkog udruženja "Fazan" navode da ovakav događaj u njihovom društvu nikada nije zabeležen.

- Ovo se nikada nije dogodilo. Drago nam je da je kolega prošao bez povreda, a opet trebalo bi apelovati na građane da obrate pažnju ukoliko u ataru pronađu oružje, da ga donesu u udruženje. Teško je zamisliti da jelen još uvek trči naoružan kroz atare, pušku je sigurno već odbacio, tvrde lovci.

#Apatin

#Lovac