AKTUELNO

Četrnaestogodišnja devojčica iz Meksika pretrpela je ozbiljne komplikacije nakon što je primila vakcinu protiv gripa. Navodno, veoma se razbolela, dobila grčeve, a porodični lekar je tek nakon nekoliko sedmica utvrdio da je trudna.

Simptomi su trajali nekoliko sedmica, a uznemirena majka na kraju ju je odvela na kliniku na kojoj je utvrđena trudnoća. - Ona je bila potpuno zdrava devojčica, nakon nekoliko dana po primanju vakcine bilo joj je loše, imala je sve simptome groznice - objasnila je majka tinejdžerke.

Inače, u porodici su odlučili da zadrže dete. Nakon nekog vremena, bilo joj je nešto bolje, ali je i dalje imala mučnine. Doktorka koja joj je saopštila da je u drugom stanju, najpre nije verovala da je reč o devici. Zbog sumnje u njenu nevinost obavljen je i ginekološki pregled kojim je portvrđena priča devojčice čiji je identitet sakriven.- U svojih 26 godina prakse nisam čula da su žene ostajale trudne nakon vakcine. Međutim, uradila sam istraživanje i na svoje veliko iznenađenje, saznala da je sličnih slučajeva već bilo - tvrdi doktorka Katarina Herš.

Kako prenose strani mediji, sličan slučaj se dogodio 2013. godine, kada 11 devojaka u Meksiku između 11 i 17 godina na isti način ostalo u drugom stanju.

#Vakcina

#trudnica

'