AKTUELNO

Nakon pola godine Beogradska filharmonija, pod upravom šefa dirigenta Gabrijela Felca, vratila se pred publiku koncertom u svojoj sali poštujući sve mere i ograničenja propisana u suzbijanju pandemije virusa covid 19.

Jedan od najboljih evropskih orkestara započeo je novu sezonu Mocartovim remek delima. Filharmonija je svirala "Malu noćnu muziku", zatim Simfoniju br.40 u g-molu i Jupiter simfoniju. Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije obratio se publicu u svom prepoznatljivom maniru.

"Do sada smo poznavali "koronu" kao oznaku za slobodno produženje note ili pauze u muzici, ali ova je trajala van svih kriterijuma. Repertoar koji smo pripremili za naredni period nije neko iznuđeno rešenje već je u pitanju puno dobre muzike uz koju se neće osetiti nedostatak velikih orkestarskih dela. U ime svih filharmonijskih nindži, jer tako svi izgledamo sa maskama, želimo vam srećnu i najuzbudljiviju sezonu kao nikada do sada", kazao je Tasovac.

Maksimalan broj publike ograničen je na 50, a isti program, orkestar će izvesti u petak i subotu od 20 sati. Ulaznice za sva tri nastupa podeljene su za manje od 2 sata, a naredni koncerti u sali Beogradske filharmonije biće u oktobru.

Autor: J.S.

#beogradska filharmonija