AKTUELNO

BUNT otvara prostor mladim i talentovanim umetnicima, a suštinski je okrenut i inkluziji pružajući šansu osobama sa posebnim potrebama.

Festival klasične i savremene umetničke muzike biće održan u Beogradu od 2. do 14. novembra i obuhvatiće 11 koncerata, najavili su danas organizatori.

Na četvrtom festivalu Beogradska umetnička nova teritorija (BUNT) dominiraće dve teme - jedna je mladi koji nemaju dovoljno pristupa muzičkoj sceni a druga osobe s posebnim potrebama, rekla je kompozitorka Ivana Stefanović.

Ona je napomenula i da se taj koncert istovremeno održava u sklopu manifestacije Francuska muzička jesen, u okviru koje su koncerti održani u Novom Pazaru, Kraljevu, Somboru, Leskovcu i Subotici.

Festival BUNT počinje 2. novembra u Skupštini grada nastupom Gudača Lola klasik a dan kasnije, u dvorani "Lola" nastupiće New Triniti Barok pod dirigentskom palicom Predraga Gosta.

Tokom festivala, već po tradiciji biće i održan i dobrotvorni koncert, i 9. novembra u Zvezdara teatra kako bi se sakupila sredstva za kupovinu violine za talentovanog Nemanju Beleja.

BUNT je nastao 2013. godine kao spontani izraz podrške visokim umetničkim vrednostima, profesionalnm kriterijumima i civilizacijskim dostrgnućima 21. veka.

S. P.

'