AKTUELNO

DOMAĆA KOMEDIJA TRI PALME ZA DVE BITANGE I RIBICU, ISTINITA EPSKA PRIČA PO ISTOIMENOM ROMANU - BOŽIJI GRAD I BISERI "DIZNI KRALJEVSTVA" GRDANA GOSPODARICA ZLA I ALADIN NA REPERTOARU DRIVE IN BIOSKOPA

BIOSKOP ZA SVE GENERACIJE OD ČETVRTKA DO NEDELJE

Za sve "filmske sladokusce" leto u Beogradu pretvorilo se u pravi filmski užitak pod vedrim nebom i zvezdama u trenutno jedinom i najbezbednijem Drive in bioskopu na Adi Ciganliji. Uz kultne domaće filmove, evropske klasike, nezavisne, kao i filmove produkcije novijeg datuma, filmofili, ali i obični radoznalci, svake sedmice od četvrtka do nedelje sami, u društvu ili pak porodično stvaraju svoje uspomene na filmsko doba kada se Holivud na trenutak preselio u Beograd.

Biseri domaće kinematografske riznice na Adi sijaju petkom, a 14. avgusta u 21h podsetićemo se komedije iz 1998. godine - Tri palme za dve bitange i ribicu. Na spomen nezaboravne "domaćice" prva asocijacija su autentične uloge Dubravke Mijatović (Nadica ) i Srđana Todorovića (Lane), ali projekcija na otvorenom u petak podsetiće gledaoce i na izvanredne filmske role Mirjane Karanović u ulozi direktorke, Milorada Mandića Mande kao Terze, Gorana Radakovića koji je u filmu tumačio Momu, Gorice Popović u filmu ovoga puta u ulozi tetke, Marka Janketića u komediji poznatog kao Mali i drugih.

Radnja filma, smeštena u 1993. godinu sa svim pratećim pojavama - hiperinflacijom i sveopštim srozavanjem, grana se u mnoštvo sitnih epizoda, od kojih svaka oslikava duh tog vremena kroz koje su žitelji Srbije prolazili od zla na gore. Milan spava na splavu svog drugara, slikara Terze, i njegove slike prodaje novopečenoj eliti. Moma je njegov drugi prijatelj, čuvar trezora u privatnoj banci „Futura", koju drži poslovna „srpska majka". Preko puta banke, Nadica zarađuje za život uzdisanjem preko vruće telefonske linije. Dva drugara i njihova ljubimica smišljaju lukav plan kako da opljačkaju pljačkašicu i dočepaju se zabačenog ostrva sa divnom klimom i palmama.

Ovaj četvrtak je rezervisan za brazilski film, te će publika imati priliku da 13. avgusta uživa u krimi- drami iz 2002.godine "Božiji grad"u originalu "Cidade de Deus" reditelja Katje Lund i Fernanda Meirelesa, nominovanog za Oskara u više kategorija 2004. godine i dobitnika britanske BIFA nagrade za najbolji strani, nezavisni film 2003. godine.

U pitanju je adaptacija istoimenog romana Paula Linsa, a knjiga i roman bazirani na istinitim događajima. Interesantno je da kao moto filma važi krilatica "Bori se i nikad nećeš pobediti. Beži i nikad nećeš pobeći", a većina glumaca pojavljuje se prvi put na filmu. To su kako se navodi, stanovnici favela, među kojima je i istoimena favela u Rio De Žaneiru "Božiji grad". Film otkriva mračnu stranu brazilskog uličnog života sa strasnom i eksplozivnom energijom.

Vikend je već tradicionalno rezervisan za filmska ostvarenja novije produkcije, te će se u subotu 15. avgusta na repertoaru naći naučno - fantastična avantura iz 2019. godine GRDANA GOSPODARICA ZLA, dok će nedelja 16. avgust biti rezervisana za titlovanu verziju ALADIN-a Gaja Ričija , avanturu koja je obeležila 2019. godinu "Dizni kraljevstva."

Podsetimo, bioskop na otvorenom je počeo sa naplatom karata za filmske projekcije, a dani rezervisani za film su četvrtak, petak, subota i nedelja.

Rezervacija karata vrši se preko sajta Kombank Dvorane www.kombankdvorana.rs

U NASTAVKU POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE IZ FILMA TRI PALME ZA DVE BITANGE I RIBICU I TREJLER ZA FILM BOŽIJI GRAD

#PR

#bioskop