AKTUELNO

Sarajevo Film Festival, 26. po redu, biće održan od 14. do 21. augusta u novom, prilagođenom formatu, u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama zbog korona virusa.

Kako prenosi Radio Sarajavo, planirano je da se filmske projekcije održe na lokacijama gde je moguće kontrolisano i kontinuirano sprovoditi sve epidemiološke mere. 

Publici ce na raspolaganju biti posebni ulazi i sektori za grupe od maksimalno 100 posetilaca u otvorenim ili do 50 u zatvorenim projekcijskim prostorima, obavezna će biti propisana distanca između gledalaca, izvodiće se redovne dezinfekcije prostora, rigorozno će se sprovoditi obaveza nošenja maski u zatvorenim prostorima, a preporuka je i nošenje maski na otvorenom, dodaje Radio Sarajevo. 

U skladu s epidemiološkom situacijom ovogodišnje festivalske lokacije su uglavnom letnji bioskopi na otvorenom, ali biće održane i projekcije u zatvorenom prostoru. Deo filmskog programa biće održan i u Mostaru.

Ove godine, prvi put posle 15 godina, neće biti projekcija u Narodnom pozorištu, niti će na crvenom tepihu biti službenog protokola. 

Crveni tepih ispred Narodnog pozorišta ove godine biće mesto za intervjue s autorima i gostima Festivala, kao i za promociju svih zdravstvenih, epidemioloških mera. 

Otvoreni prostori oko Narodnog pozorišta postaće centralno mesto sigurnih susreta.

Kako bi se izbegle uobičajene gužve, gledaocima se preporučuje onlajn kupovina ulaznica. Filmski programi Sarajevo Film Festivala, predavanja i razgovori koji ga prate prvi put će biti dostupni gledaocima iz cele Bosne i Hercegovine putem onlajn platformi.

Takođe, program CineLink dani filmske industrije, koji obično privuče oko 1.500 profesionalaca iz sveta filma i Talents Sarajevo, festivalska platforma za obuku mladih filmskih profesionalaca iz Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza, ove će godine biti održani u onlajne formatu. U skladu sa situacijom, prijema i zabava ove godine neće biti.

#Sarajevo film festival

#održćavanje