AKTUELNO

Najvoljeniji tenor današnjice, Andrea Bočeli, još jednom je svojim glasom očarao poštovaoce širom sveta, nastupom danas na Uskršnjem koncertu u praznoj milanskoj katedrali Duomo zbog epidemije korona virusa.

Foto: Tanjug AP/Luca Rossetti/Sugar Srl, Decca Records via AP

 U pola sata dugo očekivanog koncerta nazvanog "Muzika za nadu", Bočeli je u pratnji orguljaša pevao sakralne kompozicije. U živom prenosu na You tube kanalu, milioni gledaoca širom sveta imali su prilike da čuju dobro poznata dela crkvene muzike "Ave Maria", "Sancta Maria", "Domine Deus" u Bočelijevoj interpretaciji unutar katedrale, dok je "Amazing Grace" slavni italijanski tenor otpevao ispred velelepnog zdanja u Milanu.

Foto: Tanjug AP/Claudio Furlan/LaPresse via AP

 Dok je Bočeli pevao, gledaoci su mogli na ekranima da vide opustele ulice Milana, Breše, Venecije, Pariza, Londona i Njujorka. Večerašnji nastup Bočelija biće upamćen u istoriji kulture i umetnosti zbog specijalnih okolnosti suzbijanja epidemije korona virusa u čitavom svetu.

Foto: Tanjug AP/Luca Rossetti/Sugar Srl, Decca Records via AP

 Bočelijev mini koncert u trajanju od 30 minuta bio je simbolična poruka ljubavi, nade i podrške za izlečenje svih obolelih od korona virusa.

 "Verujem u snagu molitve i Hrišćanski uskrs", rekao je Bočeli u najavi koncerta.

#Andrea Bočeli

<
'