AKTUELNO

Beogradska filharmonija je pripremila u okviru nedeljnog repertoara nove audio i video snimke koji se mogu pronaći na digitalnim platformama.

Audio sreda posvećena je spektakularnom otvaranju filharmonijske sezone 17/18 kojom je otpočeo mandat šefa-dirigenta Gabrijela Felca.

Na programu su “Pastoralna simfonija” Betovena i Alpska simfonija Štrausa koje Felc tradicionalno izvodi kao svoj “srećni repertoar” prilikom inauguracionih koncerata.

Onlajn sezona na Jutjub kanalu ovog petka u 20 sati predstavlja koncert iz ciklusa “Pandemonijum”, posvećen jedinstvenoj kombinaciji muzike, glume i teksta.

Publika će imati priliku da pogleda “Putovanje u Italiju” Đovanija Solime. 

Gudački kvartet Beogradske filharmonije i violončelistkinja Maja Bogdanović, izveli su ovo delo komponovano za glas, violončelo, gudački kvartet i elektroniku.

Glumac Vladimir Aleksić, čiji se značajan deo glumačke karijere odvija u Italiji, na originalnom jeziku je govorio stihove Mikelanđela Buonarotija, Đordana Bruna i Frančeska Borominija koji prate ovo zanimljivo ostvarenje.

Od ostalih sadržaja, Filharmonija je u toku ove nedelje objavila novi blog Filharmoničara u izolaciji u kome je trombonista Igor Ranković otkrio interesantan projekat kojim se bavi.

Pored maestra Mehte, orkestru i publici Beogradske filharmonije obratio se i dirigent Hauard Grifitis, budući da je njegov nastup bio zakazan za 3. april na Kolarcu zajedno sa pijanistkinjom Kler Huangči.

Sećanje četvrtkom biće posvećeno nedavno preminulom, slavnom kompozitoru Kšištofu Pendereckom sa kojim je Filharmonija imala čast da nastupi 2008. godine.

#Filharmonija

#koncert

#online

'