AKTUELNO

Glumac Danilo Lazović preminuo je 25. marta pre 14 godina. Domaća publika najviše ga pamti kao Šćepana Šćekića iz "Srećnih ljudi" i Čerčila iz "Porodičnog blaga".

Rođen je u Brodarevu 25. novembra 1951. u radničkoj porodici. Nekoliko godina nakon njegovog rođenja porodica se preselila u Priboj na Limu gde je Danilo završio gimnaziju. Na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu diplomirao je 1974. i iste godine dobio ulogu u "Otpisanima".

Mnogi su verovali da obožava kafane, ali on je zapravo bio porodičan čovek, koji je iznad svega voleo glumu i svoju porodicu. Sa suprugom Brankom, rođenom Cetinjankom sreo se slučajno, ali je odmah zano da će mu baš ona biti žena.

Foto: Printscreen YouTube/Delta Video

"Mama i tata upoznali su se na Zlataru 1976. godine. On je sa svojom klasom na tamošnjoj smotri govorio stihove, a ona je sa folklorom stigla sa Cetinja da učestvuje u programu. Danilo je sedio u bašti hotela, dok su tek pristigle Cetinjanke izlazile iz autobusa. Obratio se Nadi Blam: 'Je l' vidiš onu devojku? To će mi biti žena'. Upoznali su se – i to je bilo sve", ispričala je svojevremeno njegova ćerka Jelena.

Branka se vratila u Podgoricu gde je studirala prava. Tek pet godina kasnije počeli su da se zabavljaju, a ubrzo su se i venčali.

Prvo su dobili ćerku, a kasnije još troje dece.

Na vrhuncu popularnosti, kako bi deca imala što bolje uslove za odrastanje, porodica se iz stana u centru Berograda preselila na Avalu.

"Mislim da je to nešto najbolje što je tata mogao da uradi jer nas je sklonio s asfalta, pa su moja braća i sestra umesto da rastu čekajući lift, uživali u prirodi i zdravom detinjstvu", rekla je Jelena.

Danilo je umro na snimanju serije "Stižu dolari" u martu 2006. godine, pre tačno 14 godina.

Autor: pink.rs

#Danilo Lazović

#Srećni ljudi

#glumac

#godišnjica smrti

'