AKTUELNO

Ako bi vam se pružila šansa da saznate koliko dugo ćete živeti, da li biste je iskoristili?

Većina ljudi ne bi, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Španiji i Nemačkoj među 2.000 ispitanika. Većina, 85-90 odsto, rekla je da ne želi da zna negativne stvari koje će se dogoditi.

Psiholozi nisu iznenađeni jer bi život sa tim saznanjem bio suviše stresan. Nešto manji postotak ispitanika, ali i dalje većinski, ne bi voleo da zna pozitivne stvari koje ih čekaju u budućnosti.

U neznanju bi živelo 70 procenata ispitanika i to zato što ne žele da upropaste osećaj iznenađenja ili radosti kad se predviđeno konačno desi. Iz istog razloga ne želimo da znamo kako se završava knjiga koju trenutno čitamo ili šta će biti sa junacima naše omiljene serije.

Najveći procenat ispitanika, 90,4 odsto ne želi da zna od čega će im partner umreti. Nešto manje, 89,5 procenata ne želi da zna kada, 86,5 odsto bi preskočilo odgovor na pitanje da li će im se brak završiti razvodom.

Ali, zato bi većina htela da zna pol deteta pre rođenja, dok je pitanje da li biste želeli da znate ima li života posle smrti podelilo ispitanike (nešto veći procenat je odgovorio odrično).

#Istraživanje

#Smrt

#Život

'