AKTUELNO

Izložbeni prostori Galerije Matice srpske zatvoreni su za posetioce u skladu sa preporukama Vlade Srbije redi prevencije širenja korona virusa, ali će se zato tokom narednog perioda preseliti u virtuelni prostor.

Naime, Galerija će ponuditi nov sadržaj kroz kampanju "S vama kod kuće" u želji da svim ljubiteljima umetnosti učini boravak u izlolaciji "kulturnijim".

- Tokom narednih nedelja publika različitog uzrasta i interesovanja imaće mogućnost da uživa u našim muzičkim predlozima za roditelje i njihove bebe u okviru projekta Odrastanje uz umetnost, da učestvuje u našem "umetničkom izazovu", pogleda video-vođenja kroz aktuelnu izložbu i stalne postavke i sa porodicom odigra zanimljive umetničke igre - najavili su iz Galerije.

Takođe, celokupnu stalnu postavku Galerije sa pričama o najznačajnijim delima na srpskom i engleskom jeziku svi zainteresovani mogu pogledati u virtuelnoj turi na zvaničnom sajtu.

- Iskoristite vreme kod kuće da pročitate knjigu za koju nikad niste imali vremena, družite se sa svojim najmilijima, i pratite društvene mreže Galerije Matice srpske jer "u muzeju" možete biti i kod kuće - poručili su iz Matice srpske.

#Galerija Matice srpske

#muzej

'