AKTUELNO

Muzičko-scenskim performansom "Muzički kritičar" Alekseja Igudesmana, u izvedbi slavnog glumca Džona Malkoviča kome je uručena nagrada "Beogradski pobednik", svečano je večeras završen 48. FEST.

- Hvala vam što ste me primili, napokon sam stigao u Beograd. Mislim da nisam uradio ništa tokom svoje karijere da zaslužim bilo kakvo priznanje, jer mislim da sam imao sreću u životu da radim sa sjajnim ljudima, glumcima, scenaristima, rediteljima. Zaista je velika čast biti ovde - kazao je Malkovič.

Nagradu slavnom glumcu uručio je Ivan Karl.

Foto: Tanjug/Printscreen

U krcatoj Kombank dvorani dodeljene su priznanja, a za najbolji film u Glavnom takmičarskom programu proglašen je "Nevidljivi život" Karima Ajnuza.

Kako je žiri u sastavu Sebastijan Kavaca, Nataša Ninković, Nikola Ljuca, Dana Budisavljević i Klemens Šik objasnio, film publiku vodi na prelepo i gorko putovanje "sa preciznom režijom glumaca i veoma artikulisanim korišćenjem svih aspekata filmske naracije".

Foto: Tanjug/Printscreen

- Film, koji bi lako nazvali remek delom, zaslužio je naše duboko poštovanje i vraća nam nadu u pravu umetnost stvaranja filmova - istakao je žiri.

Priznanje je primila glumica Barbara Santoz koja je nagradu posvetila svim ženama i njihovoj borbi.

Foto: Tanjug/Printscreen

Nagradu za najboljeg reditelja odneo je Vaclav Mohul za film "Obojena ptica", jer je "napravio iskorak iz svih trenutnih filmskih trendova i zakoračio u ekstrem".

- Napravio je monumentalno umetničko delo, koja podseća na najveća remek dela sedme umetnosti - smatra žiri.

#Džon Malkovič

#Fest

#beogradski pobednik

'