AKTUELNO

Film "Optužujem" Romana Polanskog, u kojem igra Žan Dužarden, biće danas prikazan na Festu.

Publika će sedmog dana festivala imati priliku da vidi i "Zvanične tajne" Južnoafrikanca Gejvina Huda.

U "Zvaničnim tajnama" glume Kira Najtli, Mat Smit, Metju Gud i Rejf Fajns.

Na programu su i filmovi "O beskonačnosti" Šveđanina Roja Andersona, "Greh" ruskog režisera Andreja Končalovskog, poznatog po "Sibirijadi" i "Pomahnitalom vozu", kao i "Za vreme rata" Čileanca Alehandra Amenabara, autora filmova "Duhovi u nama", "Zatvori oči" i "More u nama".

U takmičarskom programu će biti prikazani "Sumrak u bečkom haustoru" Mladena Đorđevića, "Bela kao sneg" An Fonten, "Patrole" bugarskog režisera Stefana Komandareva, "Mlečni zubi" Šenon Marfi, "Gloria Mundi" Francuza Robera Gedijona,
"Polusestra" Damjana Kozole.

FEST je u sredu uveče saopštio da zbog tehničkog kvara na projektoru u Sava centru nije održana projekcija filma Greh Andreja Končalovskog i da će publika moći da sa kupljenim kartama uđe na prvu repriznu projekciju ovog filma u danas u 11 sati u Sava centru.

Za one koji nisu u prilici da prisustvuju, FEST će obezbediti dodatnu besplatnu projekciju, o čijem će terminu i mestu održavanja blagovremeno obavestiti javnost.

Istovremeno, kako je saopšteno, FEST je o svom trošku iznajmio rezervni projektor za sve preostale projekcije u Sava centru do kraja festivala.

#Fest

#Roman Polanski

'