AKTUELNO

Izabel Kejsi (18) iz Velike Britanije putovala je 7.500 kilometara da bi, kao punoletna osoba, svoje prvo pivo popila u pabu u kom je neočekivano rođena.

Izabel je na svet došla 14. februara 2002. u Hartfold Mil pabu u Vajtonu, nedaleko od Kembridža. Majka Nikola je dobila kontrakcije dok je sa društvom u pabu pila kafu. Ubrzo je stigao njen suprug Nil po nju da je odveze u bolnicu, ali, kako joj je na parkingu pukao vodenjak, Nikola se vratila u pab i tamo porodila.

Upravo tad su u šali rekli jedno drugom da će njihova ćerka popiti prvu kriglu piva baš u tom pabu. Četiri godine kasnije, porodica se odselila u Vankuver, ali su se zakleli da će se vratiti da proslave ćerkino punoletstvo. Tako je i bilo.

- Oduvek sam verovao u engleski i evropski način odgajanja mladih kada je posredi sigurno konzumiranje alkohola. Uz to, reč je o pivu koje se prilično razlikuje od hladnog gaziranog kanadskog piva - rekao je Nil koji nije krio oduševljenje što se njegova ćerka vratila u mesto gde je rođena.

Mlada Izabel, koja se nada da će sledeće godine u Britaniji upisati studije biologije, rekla je da je bila veoma uzbuđena što se vratila na mesto gde je rođena i da je "priča o njenom kul detinjstvu u Engleskoj postala svojevrstan zaštitni znak njenih žurki u Kanadi".

#Devojka

#Izabel Kejsi

#pivo

'