AKTUELNO

Samo to je želela!

Legendarna glumica Neda Arnerić preminula je 10. januara, u svom stanu, gde ju je za trpezarijskim stolom, na stolici, pronašao njen brat. 

O životu legendarne glumice mogao bi da se snimi film, a njene uloge i talenat koji je pokazala na filmu, televiziji i u pozorištu garantuju da će ostati zauvek upamćena.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Na početku njene karijere mnogi su je smatrali seks simbolom, a njoj to nije prijalo. Štaviše, ona je želela nešto potpuno drugačije što joj se i ostvarilo.

Nije mi prijalo. Teško mi je to padalo i smetalo mi je jer ja sam htela nešto sasvim drugo. Prave od mene seks-simbol, a ja izgaram da igram antičku dramu i Šekspira. Verovali ili ne, htela sam i da budem ružna na filmu. I bila sam u nekim ulogama, pa me to baš radovalo. Recimo, predstava “Kir Janja” u režiji Dejana Mijača, bila je to jedna od prvih nezavisnih produkcija na ovim prostorima. Igrala sam Katicu, a Milena Dravić maćehu. Pošto sam igrala nesrećno, zapušteno, zapostavljeno dete, nacrtali su mi brčiće, stavili neku crnu periku koja mi je dala rogobatni, grubi izraz. Meni je to jako prijalo jer sam bila željna takvih uloga - ispričala je svojevremeno Neda.

Foto: Tanjug

Vreme komemoracije i sahrane glumice još uvek nije objavljeno.

Autor: Pink.rs

#Neda Arnerić

'