AKTUELNO

Prepoznatljivo lice jugoslovenske kinematografije i jedna od najvećih zvezda jugoslovenskog filma zauvek je napustila scenu i zbog toga sam jako tužan, rekao je povodom smrti glumice Nede Arnerić Radoslav Zelenović dugodošinji upravnik Jugoslovenske kinoteke, a danas upravnik audiovizuelnog centra za digitalizaciju SANU.

Zelenović je istakao da se Arnerić nalazila u jugoslovenskoj reprezentaciji pokretnih slika i da su njene uloge obeležile jugoslovensku i srpsku kinematografiju.

-Neda Arnerić je bila prva dečja zvezda jugoslovenskog filma, već sa 13 godina bila je prepoznatljivo filmsko lice. Ulogu u filmu 'Višnja na Tašmajdanu' učinila je od nje tinejdžersku zvezdu, a kasnije je postala upečatljivi seks simbol jugoslovenske kinematografije. Radila je sa najvećim rediteljima, velikanima jugoslovenskog glumišta, i ostvarivala uloge koje su nagrađivane na značajnim festivalima - rekao je Zelenović i dodao da je slavni reditelj Lordan Zafranović uvek govorio da je Neda jedna od njegovih omiljenih glumica.

- Bila je omiljeno lice sveukupne javne scene, talentovana, sa gospodskim držanjem i bez gordosti zbog velike karijere - rekao je Zelenović.

#Neda Arnerić

#Radoslav Zelenović

'