AKTUELNO

Nisu joj davali nikakve šanse

Majka troje dece koja je bila u vegetativnom stanju mesec dana nakon teške saobraćajne nesreće, probudila se kada ju je njeno najmlađe dete pitalo da je nahrani!

Devojčica je, naime, majci Mariji Lauri Fereiri (42) došla u posetu u bolnicu kada je tražila da je ona podoji. Iako je bila u komi 30 dana i lekari joj nisu davali nikakve šanse, ona se probudila, zagrlila svoje dete i počela da je doji.

Majka je nesreću doživela u argentinskom gradu San Francisku, a tokom pada sa motocikla teško je povredila glavu. Lekari su verovali kako je moždano mrtva, pa su čak porodici savetovali da doniraju njene organe, no oni nisu hteli da je isključe sa aparata.

Martin Delgado, njen suprug, kazao je kako su te reči bile jako teške za čuti, ali i da je verovao da će sve biti u redu i da će se njegova supruga probuditi.

Petnaest dana kasnije testovi su pokazali da žena ima neurološku aktivnost, no i dalje se nije budila iz kome.Prošloga vikenda, najmlađa ćerka je sa ocem posetila majku, sedela je kraj nje i govorila da je gladna. Žena ju je povukla prema sebi i počela dojiti.

- To je bio magičan, jedinstven trenutak. Svi smo plakali. Videti kako su se zagrlile, taj majčinski instinkt, bilo je neverovatno - ispričao je suprug.

Par inače ima troje dece starosti od 2, 13 i 17 godina. Zbog nesreće u kojoj je 42-godišnjakinja stradala, uhapšen je 23-godišnji mladić.

#Koma

'