AKTUELNO

Najpoznatiji srpski naučnik Nikola Tesla vodio je neobičan život i kao svaki genije bio je neshvaćen, osuđivan i proglašen "čudnim", međutim ovaj velikan od samog rođenja nosi pečat posebnosti.

Tesla je rođen oko ponoći između 9. i 10. jula 1856. godine u Smiljanu. Tog dana, njegovo rodno mesto zadesila je do tada nezapamćena oluja koja je bila praćena snažnim i dugotrajnim gromovima!

Tada se to tumačilo lošim znakom, pa se za Teslu govorilo da će biti "dete tame", dok je njegova majka uporno govorila da će on biti "dete svetlosti".

Foto: Pixabay.com

Kako se kasnije ispostavilo, njegova majka je bila u pravu - ne samo da nije bio "dete tame" nego je ceo svet obasjao zahvaljujući svom veličanstvenom umu, a ova priča mnoge je naterala na razmišljanje, čak i one koji ne veruju u "više sile".

Za one koji veruju u natprirodne sile i "znakove" koje treba tumačiti, činjenica da su u trenutku kada se Tesla rađao sa svih strana sevale munje i udarali neobično snažni gromovi mogla bi da se tumači kao poruka da njegovim rođenjem počinje velika promena planete koja posle njega više nikada neće biti ista.

Foto: Pixabay.com

Osim toga, ova priča ima još jedan zanimljiv segment, a to je povezanost majke i deteta i "proročanstvo" njegove majke koja je još tada mogla da pretpostavi da će on biti dete svetlosti!

#Nikola Tesla

#grmljavina

#rođenje

'