AKTUELNO

Milunija se povampirila?

Popovi su mi okadili kuću i oterali moju ženu Miluniju, koja se bila povampirila! Milunija nas više ne napada i život nam se koliko-toliko vratio u normalu.

Ovako svoju ispovest počinje Blagoje Pešić (66) iz Crnoklišta, koji je pre mesec dana tvrdio da mu se pokojna žena Milunija (78) povampirila.

Kako je tvrdio, duh pokojnice bacao je kamenje na kuću, zabijao noževe po zidovima, odvezivao stoku, razmeštao krevete, ostavljao poruke ispisane na brašnu u šupi i zvao ga telefonom!

Foto: Printscreen Informer

Tražio spas

Pošto su on, sin i unuk živeli u strahu i noćima nisu spavali, siroti Blagoje se prvo obratio vračarama, koje nisu uspele da mu pomognu, a nakon toga spas je našao u crkvi.

Bio sam očajan, onako se više nije moglo živeti. Tražio sam pomoć da nas moja pokojna žena ostavi na miru. Išao sam kod na sve strane do vračara, davao novac, one su pokušavale nekim magijama da oteraju Miluniju, ali uzalud...

Onda sam odlučio da odem u crkvu i da molim popove za pomoć. Oni su došli kod mene, okadili mi kuću i molili se za spas moje porodice.

- Na našu radost, od tog dana pa do sada moja žena vampir se više nije pojavljivala da nas maltretira. Prestala je da mi se sveti i nadam se da sada počiva u miru. Opraštam joj sve što je radila samo da to ne ponavlja i da ne plaši više decu. Potrudiću se da je više nikada ne naljutim, idem joj svaki dan na grob, a za svaku godišnjicu ću da zakoljem jagnje i da to upriličim kako dolikuje... - priča još potreseni Blagoje.

On priča šta je sve preživeo zajedno sa svojim sinom Bojanom i unukom Željkom:

- Od Petrovdana naši životi su bili pakao. Tada su počele da se dešavaju strašne stvari iza kojih sam odmah znao da stoji moja Milunija. Prvo su se ovce same odvezivale. Pa mi je deo stoke nestao. A potom je nastao pravi haos... Sedam dana zaredom kamenje od po dva kila se iz čista mira podizalo sa zemlje na visinu od pet metara I svom silinom udaraloi razbijalo crepove na kući i štali Uz to je u kući iz čista mira razmeštala krevete i palila sveće. Na sve to jedan dan su po sa kuhinji leteli rasečeni krastavci i paprike, to je salata koju mi je tražila d ajoj nosim na kada umre.... Ostavljala mi je i poruke ispisane na brašnu u šupi, pisalo je: "Ne nerviraj se"! Zvala me je i telefonom i nešto šaputala. To je bila prava agonija. Moj unuk, sin i ja noćima nismo spavali - priseća se nesrećni Blagoje.

Foto: Printscreen Informer

I komšijama je laknulo

Nakon što su sveštenici oterali Milunijin duh, u Crnoklište se vratio život. Meštani koji su se krili u svojim kućama sa navučenim zavesama na prozorima sada ponovo šetaju sokacima, zahvalni što je duh Blagojeve pokojne žene napustio selo.

- Svima nam je lakše otkad u popovi osveštali kuću. Milunija više ne dolazi kod Pešića i selo ne živi u strahu. Celo selo je ovo preživljavalo zajedno sa našim Blagojem. Išli smo kod njega, čuvali stražu i ono što smo tamo videli nemoguće je rečima objasniti. Dobro je što ju je konačno oterao, sada se vratio mir u selo - rekao nam je komšija Boško Stoilkov.

Foto: Printscreen Informer

SVETILA SE JER JU JE BLAGOJE TUKAO?!

Meštani Crnoklišta otkrili su nam da je Milunija sa onog sveta iskaljivala bes na muža jer ju je godinama maltretirao i iskorišćavao.

- To i sve ostale stvari radio je Milunijin duh i jasno je da Blagoju nije bila čista savest. Ona je bila mirna, dobra i jako vredna žena, a on baš i nije bio muž za primer. Ponašao se jako ružno, tukao ju je i zato mu sada nakon smrti ovako vraća - rekao je za medije Blagojev komšija Ilić.

I POLICIJA SE PLAŠILA MILUNIJINOG DUHA

Blagoje nam je rekao i da je zvao policiju da ga zaštiti od Milunije, ali da su se oni uplašili kada su videli natprirodne pojave.

- Policajci su došli na moju prvu prijavu. Kada je počelo da leti kamenje sa zemlje i udara o kuću i štalu, preplašili su se. Samo su se uhvatili za pištolje i gledali levo-desno, ali tamo nije bilo ničega. Posle toga, nikada više nisu ni smeli da dođu - ispričao je za medije Pešić.

#Grob

'