AKTUELNO

Rada Paunović (70) iz prokupačkog sela Bublica tvrdi da je pronašla grob u svom dvorištu, koje se graniči sa seoskim grobljem. Sada je u velikom problemu, jer ne zna šta da radi. Ona je humku primetila kada je krajem avgusta kosila dvorište.

- Tokom zime bila sam u Beogradu, jer tamo živim. U selo dolazim leti. Ovoga puta došla sam u junu i uopšte nisam kosila taj deo dvorišta sve do kraja avgusta. Tada mi je komšija pokosio i sledila sam se kada sam videla. Manja humka, sveže napravljena i to poprečno položena, kazala nam je Rada Paunović.

Ona dodaje da je obavestila policiju, koja je izašla na teren i zatim obavestila nadležno tužilaštvo.

- I tako je ostalo. Niko neće da otkopa i vidi šta je zakopano unutra. Zvala sam sve redom. Ja ne znam šta da radim, zaista nije prijatno da živiš kraj groba, a ne smem sama da otkopam, dodaje naša sagovornica.

Ona samo može da pretpostavlja šta bi se tu nalazilo i kako kaže, uopšte joj nije prijatno da svaki dan u svom dvorištu gleda taj prizor.

Traganjem povodom slučaja, dobili smo potvrdu u prokupačkoj policiji da su izašli na teren i obavestili Osnovno javno tužilaštvo u Prokuplju. U tom tužilaštvu kažu da prvi put čuju za humku, a u Višem da nadležni nemaju osnova da obave eshumaciju, jer mogu da izdaju nalog samo ako građanin na svom imanju dok obavlja radove iskopa nešto sumnjivo.

#Grob

'