AKTUELNO

Direktorka Muzeja Nikola Tesla Ivona Jevtić rekla je da se poseban osvrt napravi na svakoj izložbi i da njen tim koji broji samo sedam članova stvara čaroliju.

U saradnji Muzeja Nikola Tesla iz Beograda i Kulturnog centra Novog Sada u klubu Tribina mladih otvorena je izložba „Nikola Tesla u svom i našem vremenu“, koja može da se pogleda do ponedeljka.

- Mi smo počeli da radimo nešto nesvakidašnje. Počeli smo da radimo putujuće izložbe po svetu i da promovišemo rad i delo Nikole Tesle, ali počeli smo i da promovišemo Nikolu Teslu, najvećeg srpskog naučnika, i po našoj Srbiji – kazala je Jevtić u emisiji Svitanje TV Pink.

Kako dodaje, nedavno je održana fantastična izložba u Novom Sadu, iako iz tog grada muzej ima mnogo posetilaca.

Foto: TvPink Printscreen

- Hteli smo da uradimo nešto autentično i rado smo se odazvali pozivu gradonačelnika Novog Sada i ostvarili lepu saradnju. Pokazali smo da grad Beograd i grad Novi Sad mogu jako uspešno da sarađuju. U planu su još neke izložbe u Srbiji – najavila je Jevtić.

Ona je najavila spektakularnu i do sada najzahtevniju izložbu koja će biti u Milanu krajem septembra, početkom oktobra na hiljadu metara kvadratnih.

- Radi veliki tim ljudi u sadejstvu sa ljudima iz Milana, našim ljudima i očekujem veliku podršku grada Beograda zato što će to biti na jednom visokom svetskom nivou. Imali smo izložbu u Japanu, kada smo dočekani sa najvišim počastima, a očekujem da ova u Milanu bude još značajnija. Nekoliko dana posle toga očekuje nas velika izložba u muzeju Kocanas u Atini – rekla je Jevtić i dodala:

Širimo duh i delo, viziju Nikole Tesle, ali radimo vredno i u muzeju.

Jevtić je naglasila da svaku izložbu prate modeli Teslinih najznačajnijih pronalazaka i da svaka ima neku novu priču.

Foto: TvPink Printscreen

Ona je rekla da je posećenost muzeju izuzetno dobra i da je veliko interesovanje stranaca.

- Tura počinje filmom koji traje 15 minuta i koji je titlovan na 11 svetskih jezika – rekla je Jevtić i dodala da se virtuelna tura može pogledati ponedeljkom.

Jevtić je istakla da je saradnja Muzeja sa drugim lokalnim samoupravama odlična.

- Grad Beograd nam daje nesebičnu podršku, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, gradonačelnik Zoran Radojičić, sve strukture u Gradu Beogradu su prepoznale značaj ovog muzeja i veoma su zadovoljni radom muzeja u prethodnih nekoliko meseci – navela je Jevtić.

#Ivona Jevtić

#Nikola Tesla

'