AKTUELNO

Kada se vratila sa puta, Aleksandra je odlučila da svoj život promeni u potpunosti.

Od kada se vratila u Sidnej s putovanja po Španiji, gde je prepešačila 922 kilometra sa deset kilograma prtljaga, koliko je mogla da ponese na leđima, Australijanka Aleksandra Konors (32) i njen dečko Met rešili su da žive sa što manje stvari.

Oni planiraju da uskoro krenu u novu pustolovinu koja podrazumeva put oko sveta, sa svega sedam kilograma prtljaga koji će nositi na leđima.

Kada se vratila sa puta, Aleksandra je počela da se oslobađa nepotrebnih stvari. Kada je stigla do gardrobe, rešila je isproba tvz. "Projekat 333”. Ovaj projekat je osmislila lajf kouč Kortni Karver. Po noj potrebno je izdvojiti 33 stvari. Ona pod tim uključuje odeću, modne detalje i obuću. Plan je da se naredna tri meseca nosi samo to.

- Ono što je počelo kao dobar način da smanjim sadržaj plakara, uticalo je i na moj pristup pakovanju, putovanjima i kupovini novih stvari - objašnjava Aleksandra.

Aleksandra od tada putuje samo sa ručnim prtljago. Međutim, to nije sve jer je nedavno u projekat uključila i dečka. Njih dovje sada planiraju avanturu, koja počinje za mesec dana - put oko sveta, na koji će zajedno poneti svega 14 kilograma.

Ona objašnjava i kako se odlučila koji deo garderobe je odlučila da zadrži. Kako objašnjava, najveći deo garderobe je od prirodnih vlakana, što znači da se lako pere i duže traje od sintetičke odeće, objašnjava Aleksandra, koja obično nosi šest majica, dva šortsa, dve suknje, dve haljine, džemper, jaknu, farmerke i dva para obuće.

Par će krenuti na put iz Atine da bi se nastavili po Evropi i stigli do Bocvane, Patagonije i Kube.

- Shvatila sam da odeća i oprema za kuću ne određuju moju ličnost. Oboje smo uvideli koliko nam je malo potrebno da bismo bili zadovoljni i da nas ispunjavaju sitnice, a ne stvari koje kupujemo - kaže Aleksandra.

#Putovanja

'