AKTUELNO

Proteklu sezonu Jugoslovenskog dramskog pozorišta obeležili brojni festivali, premijere i veliki popusti na cene karata.

Proteklu godinu sezonu u teatru obeležile su tri premijere, gostovanje u Kini, brojne nagrade i gostovanja, festival "Peterburška sezona", kao i dugi redovi za karte za predstave ovog pozorišta. Nakon zapaženog učešća na Internacionalnom festivalu Pekinškog narodnog umetničkog pozorišta 14., 15. i 16. avgusta, predstava JDP-a "Uobraženi bolesnik" otvorila je i Šangajski međunarodni festival komedije 27. i 28. oktobra.

Na matičnoj sceni premijerno su izvedene predstave "Razbijeni krčag" Hajnriha fon Klajsta u režiji Igora Vuka Torbice, Molijerov "Uobraženi bolesnik" u režiji Jagoša Markovića i "Nora! Šta se dogodilo nakon što je Nora napustila muža ili Stubovi društava" Elfride Jelinek u režiji Snežane Trišić.

Ansambl JDP-a je gostovao u Češkoj, Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Rumuniji, Crnoj Gori i po Srbiji, a predstave i glumci JDP-a nagrađeni su na festivalima u Novom Sadu, Požarevcu, Rijeci, Zagrebu, Užicu, Tivtu.

Ono što je ostalo u sećanju svakako su slike redova ispred pozorišta koje su obišle svet. Podsećamo, u januaru i februaru karte za JDP prodavane su po cenama od 100 i 200 din.

Autor: S. Antonić

'