AKTUELNO

Beogradskom festivalu igre, 16. po redu, prethodi tradicionalna revija filmova Dani igre u Kinoteci od 25. do 29. januara.

Aja Jung, balerina i osnivač Beogradskog festivala igre, rekla je da je ovo šesta godina po redu u kojoj se organizuje revija filmova.

- Igrani, umetnički, dokumentarni filmovi će se naći pred beogradskom publikom, koja izuzetno voli ovu manifestaciju. Ovo je prava zimska manifestacija u lepo prostoru Kinoteke, a počinjemo reviju filmova sa snimkom predstave, filmovanom predstavom, Aleksandra Ekmana, švedskog koreografa - najavila je Jung u Novom jutru TV Pink.

Foto: TvPink Printscreen

Kako dodaje, ta predstava je napravljena tako da ne može da se pomera sa one scene na kojoj je stvorena, jer je scenografija toliko skupa i glomazna, da ne može da se pomeri.

Jung kaže da je ovo 16. godina Beogradskog festivala igre i da taj kontinuitet i prisustvo u svetskim medijima markiraju Beograd kao prestonicu igre.

- Ove godine glavni program festivala počinje 22. marta, a festival će trajati do 12. aprila, i to ne samo na beogradskim scenama, već i u Novom Sadu i Vršcu. Radi se o svetskoj manifestaciji koju je najavio i Gardijan - navela je Jung.

Prema njenim rečima, poslednjih godina autori dolaze zajedno sa svojim delima, a to svedoči da je ovo jedan svetski festival.

Foto: TvPink Printscreen

Jung je rekla da je festival na početku bio eksperiment i da niko nije očekivao tako veliki uspeh.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Aja Jung

#Festival

'