AKTUELNO

Posle uspešne serije premijernog izvođenja, dečija predstava „Zvonar Bogorodičine crkve u novogodišnjoj noći“ biće odigrana i 29.decembra u 16 sati u Kombank Dvorani.

Predstava je rađena po romanu velikog francuskog pisca Viktora Igoa „Zvonar Bogorodičine crkve“, koji je zbog svog kvaliteta i vrednosti koje nosi u sebi, rado čitana lektira u osnovnoj školi.

Režiju za ovu predstavu čuvenog naslova potpisuje Igor Damnjanović, dok su uloge poverene Ivanu Zekiću, Danini Jeftić, Nemanji Janičiću, Dejanu Cicmiloviću i Igoru Damjanoviću. Muziku potpisuje Novak Ašković, scenografiju Tanja Žiropađa, kostimograf je Ljiljana Ružić, a koreograf predstave Nebojša Gromilić.

"Zvonar Bogorodične crkve" je priča o poštovanju različitosti, o poštenju, o poštovanju drugih, o zajedništvu, o poverenju, ljubavi!

Radnja pedstave se dešava pred novogodišnji karneval, na trgu, ispred crkve, u gradu kojim upravlja arhiđakon Klod Frolo. Frolo ne veruje u Deda Mraza, prezire karneval i odlučuje da zabrani svako okupljanje na trgu.

Esmeralda, lepa devojka, koja učestvuje na karnevalu veselo igrajući i pevajući se žustro suprodstavi Frolu, te ovaj naređuje kapetanu Febusu da je uhapsi. Kapetan Febus ne vidi ništa loše u tom karnevalu, vešto izbegava da uhapsi Esmeraldu i zaljubljuje se u nju. Esmeraldu jednom prilikom od hapšenja spasi Kvazimodo, inače zvonar u crkvi, i obećava da će je čuvati od Frola.

Kvazimodo je ostavljen pred vrata crkve kao beba jer je bio rođen sa deformitetom, i njega je u crkvi odgojio Frolo. Frolo ne dozvoljava Kvazimodu da napušta zvonik, plašeći ga time da je svet loš, da ga neće prihvatiti i da će ga narod ismejati zbog njegovog izgleda, te on samo sa zvonika može da posmatra svet, pazeći da ga neko ne primeti. Kvazomodo se zaljubljuje u Esmeraldu. A šta će se tu dalje zgoditi? Otkrite sami.

#Kombank dvorana

'