AKTUELNO

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se na međunarodnom ekonomskom forumu SPIEF sa novim ministrom poljoprivrede Rusije Dmitrijem Patruševim i naveo da su potencijali za saradnju u oblasti poljoprivrede ogromni, naročito sa srpske strane koja može bez carina da izvozi u Rusiju "praktično sve što proizvede".

Popović kaže da je sa ruskim kolegom govorio i o primeni IT tehnologija u poljoprivredi, kao i o primeni inovacija u ovoj oblasti i istakao da je Srbija u tom pogledu na visokom nivou zahvaljujući naučnim centrima i inženjerima.

- U sledećem periodu smo se dogovorili da ta znanja pokažemo ovde u Rusiji. Ministar Patrušev je prihvatio moj poziv da na jesen poseti Srbiju i da se bolje upozna sa svim potencijalima koje Srbija ima u poljoprivrednoj proizvodnji - rekao je Popović.

SPIEF 2018 završava se danas, a tokom tri dana programom Foruma je, obuhvaćeno više od 90 događaja, kao što su radionice, panel diskusije, poslovni dijalozi, tematski radni doručci, televizijske debate, itd. Glavna tema ovogodišnjeg SPIEF-a bila je "Izgradnja ekonomije poverenja".

#Ekonomija

#Nenad Popović

#Rusija

'