AKTUELNO

Vlada Kine ulaže u istraživanja i razvoj tehnoloških inovacija i želi da unapredi saradnju u oblasti inovacija sa Srbijom, kao i drugim zemljama Centralne i Istočne Evrope, izjavio je danas ministar za nauku i tehnologiju Kine Vang Džang na otvaranju četvrte konferenciju Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope o saradnji u oblasti inovacija.

Džang je izrazio zadovoljstvo učestvuje na konferenciji i u ime Vlade Kine zahvalio je premijerki Ani Brnabić i ministru za inovacije i tehnolški razvoj Nenadu Popoviću na uloženom trudu u pripremi i organizaciji tog skupa.

Saradnja u oblasti inovacija i tehnologija je, istakao je Džang, e rekao da je sokvir za novu platformu za saradnju Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope radi podsticanja zajedničkog ekonomskog razvoja.

Istakao je da Vlada Kine podstiče inovacija i istraživanja u cilju ubrzane izgradnje Kine kao naučno-tehnološke države.

- Kroz mehanizam saradnje sa 17 država Centralne i Istočne Evrope biće stvorena bolja zajednica inovativne saradnje. Želimo da pojačamo saradnju između vlada, univerziteta, naučno-tehnoloških parkova, preduzeća iz Kine i ostalih 17 zemalja - poručio je Džang.

Kako je rekao, ove zemlje su dugo godina partne Kine i dodao da su postignuti plodotvorni rezultati u oblasti proizvodnje mašina, kosmonautike, bioinžerenjinga.

#Ekonomija

#Kina

#Srbija

'