AKTUELNO

Zvanični srednji kurs dinara iznosiće danas 117,73 dinara za evro, što je nova rekordna vrednost srpske valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini i neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

NBS je intervenisala kupovinom 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa, čime je ukupan iznos koji je kupila od početka godine dostigao jednu milijardu i 625 miliona evra, dok je prodala 130 miliona.

Dinar će prema evru biti jači za 0,2 odsto na mesečnom i za 0,3 procenta na godišnjem nivou, a u odnosu na početak godine jači za 0,4 procenta.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je mirovao danas na nivou od 104,4658 dinara za dolar. Dinar je prema dolaru jači za 0,2 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou je slabiji za 3,4 posto, a od početka godine je u padu za 1,0 pocenat. Najslabiji kurs dinara prema jedinstvenoj valuti evrozone zabeležen je 29. januara, kada je jedan evro koštao 118,4940 dinara.

#Dinar

#Evro

#Kurs

'