AKTUELNO

Nemačka fabrika "Leoni " danas obeležava 10 godina rada u Srbiji.

Svečanost proslave godišnjice održana je u Proizvodnoj jedinici Prokuplje u prisustvu predstavnika kompanije, zaposlenih, lokalne samouprave, poslovnih partnera i medija.

Izvršni potpredsednik Divizije kablovskih sistema "Leoni" Grupe Helmut Cender istakao je da se radi o posebnom trenutku za kompaniju i zahvalio Vladi Srbije i zaposlenima na posvećenosti u razvoju poslovanja.

Rekao je da je "Leoni" u Srbiji razvio izuzetno čvrst biznis i da su ponosni na činjenicu da predstavljaju jednog od najznačajnijih poslodavaca u zemlji.

- Proteklih 10 godina bili su i izazov ali i divna avantura. Zajedno s našim lokalnim poslovnim partnerima i dobavljačima, stvorili smo hiljade radnih mesta i doprineli rastu životnog standarda u područjima u kojima poslujemo - izjavili su prvi ljudi "Leoni Srbija" Klemens Saks i Danijela Ivković.

Na svečanosti povodom 10 godina rada "Leoni Srbija" dodeljena su specijalna priznanja za blizu 240 zaposlenih koji takođe obeležavaju 10 godina rada u kompaniji.

Svečanosti je prisustvovalo oko 400 zvanica.

Nemačka kompanija u Srbiji ima blizu 9.000 zaposlenih i trenutno je jedina u Evropi u okviru Divizije kablovskih sistema koja ima četiri proizvodne jedinice.

#Fabrika

#Leoni

'