AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovali su danas otvaranju novog pogona italijanske kompanije „Calzedonia“ u Kuli, koji će, kako je najavljeno, zaposliti 300 radnika.

- Ovo je velika i važna vest za Kulu, AP Vojvodinu i celu Srbiju. Reč je o petoj investiciji kompanije „Calzedonia“ u našoj zemlji i svih pet su u pokrajini - rekao je Mirović.

On je istakao da je novi pogon u Kuli značajan za razvoj same kompanije, ali i za lokalnu samoupravu i AP Vojvodinu, kojima će, kako je naveo, doneti veću dobit iz koje se stvaraju uslovi za brži ekonomski razvoj.

- Mi ćemo samo u Kuli iz dobiti koje stvaraju nove kompanije realizovati velike investicije. Pripremamo projekat izgradnje lokalnog puta od Stapara do Sivca, izgradnju sportsko-rekreativnog centra. Na tim i drugim poslovima nastavićemo zajedno da radimo, jer bez ekonomskog razvoja nema razvoja ni u drugim oblastima - dodao je Mirović.

- Kula je nekada bila centar industrijske proizvodnje i sve to je urušeno poslednjih decenija. Baš zato Aranđelovdan slavimo kao novi početak za ovu opštinu i za mnoge porodice - rekao je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

- Mi verujemo da u Srbiji i AP Vojvodini postoji svetla budućnost bazirana na dobrim zaradama, zato smo tu i širimo proizvodnju - rekao je predsednik Upravnog odbora grupe „Calzedonia“ Sandro Veronesi.

Foto: Tanjug

Istakavši da italijanske kompanije u Srbiji zapošljavaju 25.000 radnika, ambasador Italije Karlo Lo Kašo rekao je da je ta zemlja jedan od najvećih investitora u Srbiji i da je namera i cilj da to i ostane.

- Današnji dan, Aranđelovdan, ostaće upamćen kao novi početak za našu opštinu jer posle 30 godina otvaramo nova radna mesta - rekao je predsednik Opštine Kula Velibor Milojičić, zahvalivši se Vladi Srbije i Pokrajinskoj vladi na podršci pri realizaciji ove investicije.

Kompanija „Calzedonia“ jedan je od najvećih svetskih proizvođača donjeg rublja, posluje u Srbiji 10 godina i zapošljava 3500 radnika.

#Aleksandar Vučić

#Igor Mirović

'