AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da će radovi u Balkanskoj ulici biti gotovi 1. decembra, te da je do kašnjenja došlo zbog nepredviđenih radova i promene instalacija.

Vesić je pri obilasku rekonstrukcije bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića rekao da su radovi kasnili, ali da je bilo neophodno da se rekonstrukcija Balkanske uradi temeljno.

- Bolje i kasnije, a da zamenimo sve što treba, nego da kopamo ponovo za dve godine - rekao je on.

On je naveo da će radovi na trotoaru i biciklističkoj stazi u bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića biti gotovi do 15. decembra, dok su radovi na kolovozu već gotovi.

- Ovaj bulevar je među najprometnijim, zato smo ga rekonstruisali. Sada imamo jednu saobraćajnu traku više, jer smo biciklističke staze postavili van kolovoza. U ovom bulevaru se sada saobraća kroz dve uzbrdne i jednu nizbrdnu traku, a tako će i protok saobraćaja biti brži - rekao je Vesić i dodao da je rešen i problem zaustavljanja trolejbusa, jer sada svaki ima svoju nišu i neće ometati saobraćaj.

Foto: Pink.rs

U ove radove, koji su počeli 20. septembra, Grad je uložio 140 miliona dinara, navodi zamenik gradonačelnika i dodaje da je i vodovod zamenio dotrajale cevi.

- Ovo je pokazatelj kako se radi kompletna rekonstrukcija. Urađena je analiza za narednih 20 godina, što znači da je asfalt prilagođen tim opterećenjima i neće sigurno biti potrebno da se ovde više interveniše - kazao je on.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović kaže da se upravo na Savskom vencu vidi ubrzan razvoj Beograda i podseća da su urađene ulice Ljutice Bogdana, bulevar vojvode Putnika, bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića.

- Sledeće godine nas čeka kompletna rekonstrukcija Kneza Miloša, Savske ulice i Resavske u delu Savskog venca. Pored toga radimo i manje projekte, rekonstrukciju parkova, zelenih površina i sportskih terena. Uskoro je otvaranje parka u ulici Koste Glavinića na Senjaku, a počeće i radovi u parku u Ljutice Bogdana - navela je Vujović.

Vesić i Vujović su naveli da će 11. decembra na području opštine Savski venac biti srušen i prvi besprani objekat, te da naveli da će biti još objekata koji su opredeljeni za rušenje i podvukli da je i to primer dobre saradnje gradske i opštinske vlasti.

#Goran Vesić

'