AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je danas Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici i Ustanovu za decu i mlade "Sremčica" i poručio da briga o deci ostaje jedan od prioriteta tog ministarstva.

Đorđević je, takođe, poručio da će ministarstvo nastaviti da preduzima aktivnosti kako bi sva prava deteta u punoj meri bila zaštićena, saopštilo je ministarstvo.

- Obaveza Vlade Srbije je da svim mališanima stvori jednake mogućnosti za srećno i bezbrižno detinjstvo -  rekao je ministar tokom obilaska, kojem su prisustvovali i državni sekretar Nenad Nerić i pomoćnica ministra u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Suzana Mišić.

Đorđević kaže da mu je drago što vidi da se u Centru u Zvečanskoj iz dana u dan unapređuju uslovi u kojima naša deca odrastaju.

- Ministarstvo će nastaviti da pruža podršku svim ustanovama koje brinu o najmlađima, kako bi njihovim štićenicima omogućili bolje uslove života. Briga i staranje o deci moraju biti na visokom nivou, jer želimo da im pružimo bezbrižno detinjstvo - rekao je Đorđević.

Nakon obilaska Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, koji ima dugu tradiciju privremenog zbrinjavanja dece, svih uzrasta, ministar je sa svojim saradnicima posetio i Ustanovu za decu i mlade 'Sremčica', gde je obišao radove na dovođenju toplovoda do kotlarnice u krugu Doma koje izvode Beogradske elektrane.

- Zadovoljan sam kako napreduju radovi na priključenju na daljinski sistem grejanja, odnosno na gradsku mrežu, kao i na uređenju dvorišta i asfaltiranju svih staza i igrališta u sklopu ove ustanove, kako smo i ranije obećali, jer želimo da korisnicima olakšamo kretanje u krugu ustanove - istakao je Đorđević.

#Zoran Đorđević

'