AKTUELNO

Treće izdanje Nedelje italijanske kuhinje u svetu biće održano od 19. do 25. novembra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici.

Organizatori najavljuju seminare o tradicionalnim italijanskim proizvodima, predavanja i demonstracije kulinarskih umeća uglednih italijanskih kuvara, radionice italijanske kuhinje, dvodnevni sajam koji predstavlja visoko kvalitetne italijanske proizvode i posebno veče posvećeno italijanskoj kuhinji na avionskim letovima prve klase.

Pored toga, od 15. novembra u Maksi supermarketima u Srbiji, koji je glavni partner manifestacije, biće promovisani italijanski proizvodi.

Takođe, sada već tradicionalno, 28 restorana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici imaće u ponudi italijanske menije posebno namenjene za svoje goste.

Italija ove godine organizuje Nedelju italijanske kuhinje u svetu sa preko 1.000 događanja u svojih 296 diplomatskih i konzularnih predstavništava.

Tema ovogodišnjeg izdanja biće "Mediteranska ishrana".

Nedelju italijanske kuhinje u Srbiji organizuje Ambasada Italije u Beogradu u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu (IIC), Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu (ICE), Komorom italijansko-srpskih privrednika (ČIS), Udruženjem italijanskih privrednika u Srbiji (Confindustria Serbia), Počasnim konzulatom Italije u Subotici i Kulturnim centrom Piaža Italia iz Subotice, uz podršku srpskih i italijanskih kompanija.

#Kuhinja

'